ДРАКУЛА ТУРА

Програма 21-25.04

кратка најава на дел од она што ќе посетиме,затоа што Дракула Турата е нешто што треба и вреди да го доживеете

 • Букурешт- главниот град на Романија,наречен и „Мал Париз„.Разглед на градот со посета  на  Патријаршијата, Kurtija  Veke-најстариот дел на Букурешт,панорамски  разглед  на  Парламентот ,најпознатата улица Calea Victoriei, Ateneum-седиштето на Филхармонијата, Музејот на Уметноста-некогашната Кралска палата…
 • Дворецот Пелеш – најубавиот Дворец во Европа ,некогашна летна резиденција на Романските кралеви
 •  Езерото Снагов и истоимениот Остров,на кој се наоѓа Манастирот каде е гробот на Дракула…
 • Замокот Бран од 14 век.,познат и како Замокот на Дракула…
 • Градот  Брашов-стариот дел на градот и преубавата Црна Црква…

ДЕН   1    

 • Собир на групата пред х.ВИП наспроти Саем 17:30 часот
 • Поаѓање за Романија во 18:00 часот со автобус или мини бус
 • Патувањето се одвива низ Србија со попатни паузи за одмор и царински формалности

ДЕН   2     

 • Пристигнување во Фагараш во утринските часови
 • Посета на една од најголемите тврдини во Романија (Тврдината во Фагараш)
 • Посета на Музеите во Тврдината
 • Посета на споменикот Doamna Stanca
 • Сместување во хотел со 3* во центарот на Фагараш
 • Слободно време за одмор и индивидуални прошетки
 • Ноќевање

ДЕН 3    

 • Појадок
 • Посета на дворецот Пелеш
 • Посета на Замокот Бран (Замокот на Дракула)
 • Посета на градот Брашов
 • Враќање во хотел
 • Можност за присуство на Велигденска литургија во Црквата до самиот хотел
 • Ноќевање

ДЕН 4   

 • Појадок
 • Одјава од хотелот
 • Посета на Снагов и гробот на гроф Дракула
 • Панорамски и класичен разглед на Букурешт со посета на стариот дел на градот
 • Слободно време за индивидуални активности и шопинг
 • Поаѓање кон Македонија во вечерните часови
 • Патување преку Бугарија со време за попатни паузи и царински формалности

 ДЕН 5    

 • Планирано пристигнување во Македонија во утринските часови

Можност за трансфер на патници од Битола,Прилеп,Кавадарци,Неготино,Куманово

Цената вклучува

 • Превоз на релација Скопје- Романија- Скопје
 • 2 ноќевања со појадок во хотел со 3* во Фагараш
 • Организација и водство на патувањето
 • Лиценциран туристички придружник-водич за време на целото патување

Цената не вклучува

Факултативни влезници  вкупно (тотал) 40 евра кои вклучуваат:

 • Влезница во Замокот Бран ;
 • Влезница во Дворецот Пелеш ;
 • Влезница во Тврдината во Фагараш и Музеите ;
 • Посета на Брашов ;
 • Посета и влезница во Манастирот Снагов и гробот на Дракула ;
 • Панорамски и класичен разглед на Букурешт ;
 • Пешачка тура низ стариот дел на Букурешт
 • Вклучен превоз до истите места

 

 • Индивидуални трошоци кои не се опфатени во програмата
 • Задолжително патничко осигурување
 • Избор на седиште (10 евра) минимум 2 седишта,од кои првиот ред е резервиран за персоналот

Цена 109 евра во денарска противвредност

 

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*