Манастир Тумане и убавините на Дунав (12-13.03)

 

МАНАСТИРОТ ТУМАНЕ и УБАВИНИТЕ НА ДУНАВ 12-13.03

dunav2
dunav1
dunav5
       

1 ДЕН

 • СОБИР НА ГРУПАТА ВО 03:45
 • ПОАЃАЊЕ од Скопје во 04:00 ЧАСОТ
 • Патувањето се одвива преку граничниот премин Табановце,со попатни паузи за гранични формалности и одмор
 • Посета на Манастирот Тумане и присуство на молитви за здравје и плодност
 • Сместување во хотел со 3* покрај Дунав,во попладневните часови
 • Време за одмор и слободни активности
 • Организирана забава со музика во живо ( а la carte )
 • Ноќевање

2 ДЕН

 • Доручек и одјавување од хотелот
 • Посета на Голубачка Тврдина
 • Посета на Виминациум
 • Поаѓање за Скопје со попатна пауза за факултативен ручек
 • Посета на ЛИДЛ во Врање
 • Планирано пристигнување во Македонија во вечерните часови

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ 69 евра ( во денарска противредност )

 

Во цената е вклучено :

 • 1 ноќевање на база ВВ во Голубац( ноќевање и појадок )
 • Организирана 8 мартовска прослава со музика во живо
 • Посета на Манастир Тумане
 • Комплетна организација и водство
 • Лиценциран туристички водич за времетраење на целото патување

ЦЕНА НА ПАКЕТ ФАКУЛТАТИВИ И ТРАНСФЕРИ до локациите(15 евра)

 • Влезница во Виминациум- Археолошки Парк
 • Влезница во Голубачка Тврдина
 • Трансфер до наведените локации
 • Локални водичи на објектите
 • Посета на ЛИДЛ Врање

            Во цената не е вклучено :

 

 • Задолжително патничко осигурување
 • Факултативни ручеци и вечери
 • Индивидуални трошоци
 • PCR тест се вади индивидуално

 Патувањето се реализира со почитување на сите протоколи од СЗО

Напомена :

 • Цените се изразени во евра ,а плаќањето е во денарска противвредност од 62 ден/евро
 • Избор на место за седење се доплаќа 10 евра од особа ,минимум 2 седишта ( првиот ред е за перосналот )
 • За излез/влез во Македонија е потребен сертификат за вакцинација , негативен PCR тест не постар од 72 часа или брз антиген тест не постар од 48 часа од вадење на тестот, до враќање во Македонија
 • За едно креветна соба се доплаќа + 30% на сумата

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*