Манастир ТУМАНЕ 26.02.2023

 ЛЕКОВИТИТЕ МОЌИ НА МАНАСТИРОТ ТУМАНЕ   

 26.02.2023 – НЕДЕЛА

                  

 • Собир на групата пред х.Вип ( наспроти поранешен Саем ) во 00:15 h.
 • Поаѓање кон Србија во 00:30
 • Патување со попатни паузи за погранични процедури и одмор
 • Пристигнување во Манастирот и приство на утринска литургија
 • Присуство на молитвите за пород-плодност,здравје
 • Можност за посета на испосницата
 • Слободно време во Голубац на Дунав за факултативен ручек и слободни активности
 • Факултативна посета на Голубачка Тврдина
 • Поаѓање кон Македонија во поладневните часови
 • Пристигнување во Македонија во вечерните часови

    цена : 1590 денари

 Цената вклучува :

 • Транспорт на релација Скопје- Тумане-Голубац-Скопје
 • Лиценциран туристички пратител и водич за време на целото патување
 • Комплетна организација и водство  на патувањето

 Цената не вклучува :

 • Индивидуални трошоци и трошоци кои не се наведени во програмата
 • Факултативна посета на Голубачка Тврдина 10 евра (минимум 20 патници за реализација на факултативата,која вклучува превоз,влезница и водич)
 • Патничко осигурување
 • Избор на седишта со доплата од 10 евра (минимум 2 седишта)

Напомена

 • За реализација на турата се потребни минимум 40 патници
 • Поаѓањето е од Скопје и може да се патува и со важечка лична карта
 • Редоследот на седењето во автобусот се прави според датумот на резервацијата и уплатa
 • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмногу 3  дена пред поаѓање
 • Во моментов НЕ се потребни сертификати (COVID 19) за излез и влез во Македонија и Србија, но доколку има измени сите патници ќе бидат информирани
 • Агенцијата нема одговорност, во случај пограничните власти да му оневозможат на патник влез во друга земја

 

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*