НОВА ГОДИНА ВО САРАЕВО И ЖЕЉКО ЈОКСИМОВИЌ

ДОЧЕК НА НОВАTA 2020 ГОДИНА  ВО САРАЕВО СО ЖЕЉКО ЈОКСИМОВИЌ                                                     

Сараево 29.12.2019 – 2.01.2020   

 

29.12.2019 – прв ден – недела

 • Собир на група во 19:30 h.на паркингот на х.Вип(наспроти Саем)
 • Поаѓање за Сараево во 20:00h.
 • Патување со попатни паузи за одмор и гранични процедури

 

30.12.2019 – втор ден – понеделник

 • Пристигнување во Сараево во предпладневните часови
 • Разглед на Сараево , посета на Музејот на Сараевската Пивара и новиот Музеј на илузии
 • Разгледот опфаќа – Стариот дел на градот-центарот ,Старата Православна Црква , Шебиљ Фонтаната на Башчаршија,Најстарата улица во Сараево,Сараевското Собрание,Морича Хан-Караван Сарај,Гази Хусревбеговата Џамија,Саат Кула,Местото на средбата на културите ,Еврејската Синагога,Катедралата Пресвето Исусово Срце ,Сараевските Рози,Хотел Европа, Местото на атентатот на Франц Фердинанд – Латинскиот мост…
 • Посета на Сараевската Пивара и Музејот на Илузии
 • Слободно време низ Башчаршија
 • Поаѓање кон хотел
 • Сместување во хотел и слободно време за одмор
 • Можност за факултативна вечера со жива музика
 • Ноќевање

 

31.12.2019 – трет ден – вторник

 

 • Појадок во хотел
 • Посета на Изворот на Босна (Врело Босне )
 • Посета на Тунел на Спасот
 • Слободно време за одмор
 • Припреми за дочек на Нова Година со мега ѕвездата Жељко Јоксимовиќ во центарот на Сарево или во хотелот со музика во живо (бенд со женски и машки вокали )и пребогато мени
 • Ноќевање

 

1.01.2020 – четврти ден – среда

 

 • Доцен појадок
 • Одјава од хотел
 • Поаѓање за Вишеград и посета на Мостот на Дрина
 • Слободно време за ручек
 • Поаѓање кон Скопје
 • Патување со попатни паузи за одмор и царински формалности

 

2.01.2020 – петти ден – четврток

 

 • Пристигнување во Македонија во утринските часови

 

 

 

Во цената е вклучено:

 • Превоз со мини бус или автобус на релација Скопје- Сараево – Скопје
 • 2 ноќевања со појадок во хотел Делминиум 3*во Сараево
 • Организација, водство и придружба за време на патувањето
 • Лиценциран туристички водич/придружник

 

Во цената не е вклучено:

 • Патничко осигурување
 • Факултативни посети со вклучени влезници,превоз и водич ( Врело Босне, Тунел на Спасот,Музеј на Илузии,Музеј на пивото )= 30 евра
 • Новогодишна прослава на 31.12 во хотелот со музика во живо и пребогата вечера = 30 евра по особа
 • Сите влезници и трошоци кои не се наведени во програмата
 • Избор на место на седење во мини бус-автобус 10 евра ( минимум 2 места за резервација )

 

Цената на аранжманот е 89 евра по особа

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*