ДРАКУЛА ТУРА -1 МАЈ

Програма

ДЕН   1     30.04.2020

 • Собир на групата пред х.ВИП наспроти Саем 17:30 часот
 • Поаѓање за Романија во 18:00 часот со автобус или мини бус
 • Патувањето се одвива низ Србија со попатни паузи за одмор и царински формалности

ДЕН   2      01.05.2020

 • Пристигнување во Фагараш во утринските часови
 • Посета на една од најголемите тврдини во Романија (Тврдината во Фагараш)
 • Посета на Музеите во Тврдината
 • Посета на споменикот Doamna Stanca
 • Сместување во хотел со 3* во центарот на Фагараш
 • слободно време
 • Ноќевање

ДЕН 3     02.05.2020

 • Појадок
 • Посета на дворецот Пелеш
 • Посета на Замокот Бран (Замокот на Дракула)
 • Посета на градот Брашов
 • Враќање во хотел, попладневен одмор
 • Ноќевање

ДЕН 4    03.05.2020

 • Појадок
 • Одјава од хотелот
 • Посета на Снагов и гробот на гроф Дракула
 • Панорамски разглед на Букурешт
 • Слободно време за индивидуални активности и шопинг
 • Поаѓање кон Македонија во вечерните часови
 • Патување преку Бугарија со време за попатни паузи и царински формалности

ДЕН 5     04.05.2020

 • Планирано пристигнување во Македонија во утринските часови

 

 

 

Цената вклучува

 • Превоз на релација Скопје Романија Скопје
 • 2 ноќевања со појадок во хотел со 3* во Фагараш
 • Организација и водство на патувањето
 • Лиценциран туристички придружник-водич за време на целото патување

 

 

Цената не вклучува

 • Факултативни влезници (40 евра )кои вклучуваат:
 • Влезница во Замокот Бран ;
 • Влезница во Дворецот Пелеш ;
 • Влезница во Тврдината во Фагараш и музеите ;
 • Посета на Брашов ;
 • Посета и влезница во Манастирот Снагов и гробот на Дракула ;
 • Панорамски разглед на Букурешт ;
 • Вклучен превоз до истите места
 • Индивидуални трошоци кои не се опфатени во програмата
 • Задолжително патничко осигурување
 • Избор на седиште доплата 10 евра

 

 

Цена за уплата и резервација до 20.03.2020 

 89 евра

Редовна цена = 129 евра

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*