ДРАКУЛА ТУРА – 8-ми Март

 

БУКУРЕШТ и дворците во трансилванија

 

ДРАКУЛА ТУРА

(07.03-10.03.2019)

 

Прв  ден:  Тргнување  од  Скопје  во  18  часот  на  паркингот  пред  Хотел  ВИП (спроти саемот) со високотуристички автобус.  Ноќно патување.

 

Втор  ден:   Во  предпладневните  часови  пристигнување  во  Букурешт  главен град на Романија, кој често го нарекуваат „Мал Париз„Краток разглед на градот, Посета  на  Патриаршијата  и  архитектонскиот  комплекс  Kurtija  Veke  најстариот дел  од  Букурешт,  кој  во  средината  на  XV  век  го  подигнал  познатиот  Влашки владар  Влад  Цепеш  –  Дракула  и  др.  Панорамски  разглед  на  Парламентот. Разглед  на најпознатата улица Kalja Viktorijej на која се наоѓа Ateneum

(седиштето на филхармонијата), некогашната Кралска палата (денес музеј на уметноста, Националниот музеј за историја, и др).Поаѓање   кон   Трансилванија.   Во   приквечерните   часови   се   пристигнува   во  Јужните  Карпати. Сместување   во   хотел 3*  во Предеале . Ноќевање.

 

Трет  ден:  Појадок.  Посета  на  замокот  Бран  од  XIV  век  во  кој  1462г.  бил затворен Дракула. Патувањето продолжува до градот Брашов, централна југо- источна   Трансилванија,   кој   представува   музеј   на   отворено., познатата црна Црква од XIVвек, разглед на стариот градски центар и слободно време. Враќање  во хотел. Ноќевање.

 

Четврт ден  Појадок. Напуштање на хотелот. Посета на дворецот Пелеш,

најубавиот дворец во Европа,некогашна летна резиденција на Романските кралеви. Поаѓање за езерото Снагов  до истоимениот остров, на кој се наоѓа истоимениот манастир каде се наоѓа гробот на Дракула.

Повторно пристигнување во Букурешт и посета на трговските центри. Слободно време. Тргнување за  Македонија во вечерните часови. Ноќно   возење.

Наредниот   ден пристигнување  во Скопје во раните утрински часови.

 

ЦЕНА: 99 eur

 

Во цената е вклучено:

 

Превоз со високотуристички автобус или минибус: Скопје–Букурешт -Скопје

Сместување во хотел 3***

Две ноќевања / појадок

Организација на патувањето ,туристичка такса

 

 

Во цената не е вклучено:

  • 35 еур:  Влезници, лиценциран водич и трансфери до објектите

(Дворецот  Пелеш,  Манастирот  Синаиа,Замокот Бран,Гробот на Дракула

                                                                                 

  • Задолжително патничко осигурување 5 €.
  • Факултативна вечера со музика по повод празникот 8-ми Март 15€.

 

 

НАПОМЕНА: НЕМА НИКАКВИ ДОПОЛНИТЕЛНИ ИЛИ СКРИЕНИ ТРОШОЦИ

 

Услов за реализација на патувањето 40 патника

Контакт. 02 3100781; 02 3100664;   моб. 078 312 332

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*