РУПИТЕ И ТЕРМАЛНИТЕ ИЗВОРИ -СПОЈ СО КОСМИЧКА ЕНЕРГИЈА

      

 

18.05.2019

ПРОГРАМА

04.30h Собир на групата пред Хотел Вип  спроти саем

05.00h Поаѓање

Патување кон Рупите –Бугарија, преку Велес, Штип, Струмица, Ново Село

Со попатни паузи и царински формалности .

 

Пристигнување околу 08h Македонско време Посета на манастирскиот комплекс Света Петка , домот на Баба Вањѓа , куќата каде ги примала болките и страдањата на луѓето и местото каде им помагала , нејзиното вечно почивалиште , спомен собата , паркот на мирот и хармонијата. Слободно време

 

 

10h  Посета на ЛЕКОВИТИТЕ ТЕРМАЛНИ ВОДИ  во склоп на комплексот ,

Машки базен , женски базен и заеднички базен . Слободно време

Температурата на термалните води се движи до 75 степени  со тенеденција на намалување.

Водите се лековити и лечат :

  • Заболување на срцевиот мускул,висок крвен притисок,лесни форми на заболување на нервниот систем,реуматизам во стадиум на ремисија, болести поврзани со простатата , жолчката , црниот дроб,стомак.
  • Дискохермија, Женски и Маски стерилитет , белодробни заболувања,ишијас, спондилоза
  • Трауматични заболувања на коските и др.

16h Продолжување  кон Лебедово езеро. Можност за факултативен ручек на Лебедово Езеро, Пропратен со акустична Македонска Музика .

18h Собир на групата и тргнување кон Скопје .

Пристигнување во Скопје околу 22 h.

Во цената е вклучено :

  • Превоз со автобус или мини бус на релација Скопје –Рупите –Скопје
  • Организација и претставник на Т.А Метрополитан Травел
  • Можност за користење на надворешните базени надвор од комплексот.

 

Во цената не е вклучено :

 

  • Влезница во комплексот базени од 1,5-2 евра
  • Храна и пијалок во ресторанот во склоп на комплексот базени
  • по многу прифатливи цени
  • Факултативен ручек во комплексот Лебедово езеро по прифатливи цени .

 

ЦЕНА : 990 денари

 

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*