ДРАКУЛА ТУРА-05.03-09.03.2020

ПРОГРАМА

Термин : 05.03-09.03.2020

ЦЕНА : 89  евра

5.03-прв  ден

Состанок на групата во 17:30 часот на паркингот на Хотел Вип (наспороти поранешен Саем).Поаѓање од Скопје кон Романија со стандардизиран туристички автобус или мини бус  во 18 часот.Ноќно патување со попатни паузи за гранични процедури и одмор

6.03-втор ден

Пристигнување во претпладневните часови во Букурешт- главниот град на Романија,наречен и „Мал Париз„.Разглед на градот со посета  на  Патријаршијата, Kurtija  Veke-најстариот дел на Букурешт,панорамски  разглед  на  Парламентот.Разгледот го продолжуваме со минување низ најпознатата улица Calea Victoriei, Ateneum-седиштето на Филхармонијата, Музејот на Уметноста-некогашната Кралска палата…Во договорено време поаѓаме   кон познатото монденско туристичко одмаралиште Буштени на Карпатите. Сместување   во   хотел 3* во Буштени. Ноќевање.

7.03-трет  ден

  Појадок. По појадокот,се упатуваме кон Замокот Бран од 14 век.,познат и како Замокот на Дракула. Патувањето го продолжуваме кон градот  Брашов-стариот дел на градот и познатата Црна Црква.Слободно време. Враќање  во хотел. Ноќевање.

8.03-четврти ден

 Појадок.По појадокот го напуштаме хотелот и се упатуваме кон Дворецот Пелеш – најубавиот Дворец во Европа ,некогашна летна резиденција на Романските кралеви.Патувањето го продолжуваме кон Езерото Снагов и истоимениот Остров,на кој се наоѓа Манастирот каде е гробот на Дракула.По посета на Снагов,се упатуваме кон Букурешт каде ќе посетиме некој од трговските центри.Слободно време до поаѓање за Македонија во попладневните часови.Ноќно возење со попатни паузи за одмор и гранични процедури.Пристигнување  во Скопје  наредниот ден во раните утрински часови.

 

ЦЕНА:          89 евра

 

Во цената е вклучено:

 • Превоз со високо туристички автобус или минибус: Скопје–Романија -Скопје
 • Сместување во хотел 3*** во Буштени
 • Две ноќевања / појадок
 • Организација,водство и придружник за време на патувањето
 • Лиценциран туристички водич/придружник
 • Туристичка такса

      Во цената не е вклучено:

 • 35 евра- пакет влезници, лиценциран водич и трансфери до објектите и местата(Дворецот Пелеш, Замокот Бран, Брашов,Букурешт,Снагов)                                                                     
 • Факултативна вечера со музика по повод празникот 8-ми Март- 15€.
 • Задолжително патничко осигурување
 • Останати трошоци кои не се наведени во програмата
 • Избор на место за седење во превозното средство-10 евра по особа(минимум 2 седишта)

 

НАПОМЕНА: НЕМА НИКАКВИ ДОПОЛНИТЕЛНИ ИЛИ СКРИЕНИ ТРОШОЦИ

 

Услов за реализација на патувањето 40 патника

02 3100781; 02 3100664; моб. 078 312 332

 

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*