Водопадите на Бел Дрим,Пеќка Патријаршија и Пеќ

15.10 – недела

 • Поаѓање од Скопје во 07:30 часот од паркингот на Х.Вип (наспроти поранешен Саем)
 • Собир на групата во 07:00 часот
 • Патувањето го продолжуваме кон Косово ,со попатни паузи за погранични формалности и одмор
 • По пристигнувањето во Косово,се упатуваме во подножјето на планината Жлеб,каде ќе имате несекојдневна можност да уживате во планинскиот свеж воздух,природата и Водопадот на изворот на реката Дрин висок 25 метри.Целата околина кој го опкружува водопадот,го прават овој резерват (кој е под заштита од 1984 година),најатрактивно туристичко место во Косово.
 • Слободно време за факултативен ручек и слободни активности
 • Потоа продолжуваме кон градот Пеќ.Најпрвин ќе ја посетиме Пеќка Патријаршија и ќе имате можност да се запознаете со целата историја за настанокот и многуте тајни кои ги крие истата (со водич),а потоа ќе се упатиме во Пеќ каде во слободното време ќе можете да посетите неколку туристички атракции,да го испиете вашиот пијалок на кејот на реката Пеќка Бистрица (притоката на Бел Дрим) или едноставно да уживате истражувајќи го градот (старата чаршија полна со продавнички и тезги,стариот Амам,Етнолошкиот Музеј,Чаршиската Џамија,конакот…) Првите записи за градот,за кој се врзуваат многу приказни,вистини и легенди ,датираат од 1220 година…..
 •  Во 18 : 30 часот поаѓање кон Скопје

 

Цена 990 денари

Цената вклучува :

 • Превоз со стандардизиран туристички автобус/мини бус  Скопје – Косово-Скопје
 • Лиценциран туристички пратител и водич за време на целото патување
 • Комплетна организација и водство  на патувањето

Цената не вклучува :

 • Задолжително патничко осигурување
 • Индивидуални трошоци кои не се наведени во програмата

Напомена

 • За реализација на ова патување потребен е минимум од 35 патници
 • Се патува и со валидна лична карта или валиден пасош
 • Поаѓањето е од Скопје
 • Редоследот на седењето во автобусот се прави според датумот на резервацијата и уплатa
 • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмногу 3 дена пред поаѓање
 • Во моментов НЕ се потребни сертификати (COVID 19) за излез и влез во Македонија и Косово, но доколку има измени сите патници ќе бидат информирани
 • Агенцијата нема одговорност, во случај пограничните власти да му оневозможат на патник влез во друга земја
 • Избор на место за седење се доплаќа 620 денари (минимум 2 седишта)

2 Comments

 1. Dali povtorno ke ja imate ovaa tura ?

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*