Грачаница,витешки парк и 1 евро шопинг

Програма : 29.10 (НЕДЕЛА)

 • Поаѓање од Скопје во 08:00 часот од паркингот на Х.Вип (наспроти поранешен Саем)
 • Собир на групата во 07:40 часот
 • Патувањето го продолжуваме кон Косово ,со попатни паузи за погранични формалности и одмор
 • По пристигнувањето во Косово,ќе го посетиме Манастирот Грачаница,еден од најважните споменици на културата,задужбина на Крал Милутин.Во Манастирот и денес се чува збирка на стари икони,меѓу која и онаа од 14 век на Христос Милостивиот.Ќе имате можност да ги слушнете многуте вистини,легенди,преданија за Манстирот,за Кралицата Симонида и тајната соба,но и да уживате во мирот кој го нуди Манастирскиот комплекс
 • По краткото слободно време,ќе се упатиме кон средновековниот витешки парк,во кој ќе можете да присуствувате на бесплатна презентација на средновековни вештини и занаети,бесплатно да се фотографирате во витешка опрема…Поврзаноста на Манастирот Грачаница и редот на Змејот и витезите,не е случаен…
 • По завршување на посетата на витешкиот парк (каде ќе може индивидуално – во уникатен амбиент да ги користите услугите на ресторанот (средновековна крчма),ќе продолжиме кон градот Урошевац ,каде  ќе посетиме Шопинг Центар ( се за едно евро ) и Outlet Centar
 •  Во 19 : 30 часот поаѓање кон Скопје

Цена 990 денари

Цената вклучува :

 • Превоз со стандардизиран туристички автобус Скопје – Косово-Скопје
 • Лиценциран туристички пратител  и водич за време на целото патување
 • Влезница во Манастирот Грачаница со водич
 • Посета на средновековниот витешки парк
 • Бесплатна презентација на средновековни витешки занаети и вештини
 • Посета на Шопинг Центар ( се за 1 евро ) и Outlet Centar
 • Комплетна организација и водство  на патувањето

Цената не вклучува :

 • Задолжително патничко осигурување
 • Индивидуални трошоци кои не се наведени во програмата
 • Активностити во паркот кои не се наведени во програмата и се индивидуални(ковање сопствена пара,влез во Музејот на средновековни оружја,стреличарство,мечување…)

Напомена

 • За реализација на ова патување потребен е минимум од 35 патници
 • Се патува со валидна лична карта
 • Поаѓањето е од Скопје
 • Редоследот на седењето во автобусот се прави според датумот на резервацијата и уплатa
 • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмногу 3 дена пред поаѓање
 • Во моментов НЕ се потребни сертификати (COVID 19) за излез и влез во Македонија и Косово, но доколку има измени сите патници ќе бидат информирани
 • Агенцијата нема одговорност, во случај пограничните власти да му оневозможат на патник влез во друга земја
 • Избор на место за седење се доплаќа 620 денари (минимум 2 седишта)освен првиот ред кој е резервиран за персоналот
 • Агенцијата не одговара за времето на чекање на граничните премини и условите на патот (кои може да влијаат на планираното време на пристигнување)

 

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*