КРСТАРЕЊЕ ПО ТАМИШ

 

КРСТАРЕЊЕ  ПО  ТАМИШ

ПРОГРАМА

21.06.2019

ДЕН  1

 • Собир на групата во 11:30 часот од паркингот на х.Вип наспроти Саем
 • Поаѓање во 12:00 часот
 • Патување со попатни паузи за гранични формалности и одмор
 • Пристигнување во Панчево во попладневните часови
 • Сместување во Magnolija LUX во Панчево
 • Факултативна вечера во ресторан”Шајка” со музика и шведска маса ( скара , рибни специјалитети, салати )
 • Ноќевање

22.06.2019

ДЕН 2

 • Појадок
 • Разглед на Панчево со локален водич
 • Во 11:00 часот поаѓање на крстарење по р.Тамиш со катамаран “Панука”
 • Планирано пристигнување околу 13:00 часот во Јабука (место населено со голем број на Македонци )
 • Разглед на Јабука
 • Факултативен ручек во Јабука покрај река,со чардаш музика и специјалитети од риба
 • Крстарењето продолжува во 16:30 часот со “Панука” кон Опово
 • Сместување во Стар Банат во Опово
 • Слободно време за одмор
 • Факултативна вечера во ресторан во Опово со чардаш староградска музика
 • Ноќевање

23.06.2019

Ден 3

 • Појадок
 • Поаѓање кон Ниш
 • Посета на ексклузивна винарија со презентација и дегустација на вино
 • Факултативен ручек во ресторанот во склоп на винаријата (по прифатливи цени )и слободно време за одмор
 • Во вечерните часови поаѓање кон Македонија
 • Патување со попатни паузи за одмор и царински формалности

 

 

 

 

 

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ   =    89 евра

 

Цената вклучува :

 • Ноќевање со појадок во Магнолија Лукс
 • Ноќевање со појадок во Стари Банат
 • Крстарење со катамаран “Панука “ по р.Тамиш
 • Посета,презентација и дегустација на вино во винарија во Ниш
 • Превоз на наведената дестинација со автобус или минибус
 • Лиценциран туристички придружник за време на целото патување
 • Локален туристички водич
 • Комплетна организација од страна на Т.А “Метрополитан Травел”
 • Посета на Панчево, Опово и Јабука

Цената не вклучува :

 • Вкупна цена на факултативи изнесува 37 евра, од кои :
 • Факултативен ручек во Јабука ( 10 евра )
 • Факултативна вечера во Панчево ( 12 евра )
 • Факултативна вечера во Опово ( 15 евра )
 • Патничко осигурување
 • Сите индивидуални трошоци кои не се наведени или вклучени во програмата

 

 • Можност за избор на место на седење во автобус или минибус со доплата

Во празнoто поле пишете пофалба, критика или предлог:

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.


*